Een bestuursfunctie iets voor jou? Teun vertelt je graag meer!

Een bestuursfunctie iets voor jou? Teun vertelt je graag meer!

Het moet ergens in het najaar van 2013 zijn geweest dat Lia Nummerdor (die op dat moment duo-voorzitter met Jochem Bruggink was) mij vroeg of het me leuk leek om bij het bestuur van de SBN te komen. Ik zat op dat moment al in de redactie van het bondsmagazine, dat destijds nog SUR5ALL heette. Op het aanbod van Lia om eens een bestuursvergadering bij te wonen ging ik snel in en kort na die proef-vergadering besloot ik het bestuur te komen versterken. Zo werd ik in april 2014 tijdens de ALV officieel ingehamerd als nieuw bestuurslid.

Hard werken en plezier

Nu, ruim zes jaar later, komt het einde van mijn bestuursperiode in zicht want tijdens de voorjaars-ALV op 17 april zou ik aftreden als bestuurslid. Door het coronavirus is deze ALV uitgesteld en daarom blijf ik toch nog iets langer bestuurslid, al treed ik bij de eerstvolgende ALV toch echt af. Met pijn in mijn hart, dat wel, maar met een druk privéleven waar sinds 6 maanden onze zoon Bas ook deel van uitmaakt, is het voor mijzelf de beste keuze. Ik blijf overigens wel betrokken bij de SBN want blijf voorlopig nog voorzitter van de Commissie PR & Communicatie.

Ik hoop van harte dat er mensen zullen zijn die het bestuur willen komen versterken. Je draagt er niet alleen een steentje bij aan de ontwikkeling van onze mooie sport maar je leert er ook enorm veel van. Eigenlijk is de SBN niets anders dan een klein bedrijf waar beleid gevoerd wordt maar ook allerlei zaken geregeld en georganiseerd moeten worden. En ja, zoals bij ieder bedrijf gaan er ook bij ons dingen niet altijd even vlekkeloos, maar daar leer je wel van. Ik heb het altijd erg leuk gevonden om met een groep enthousiaste mensen te mogen werken die allemaal de neus in dezelfde richting hebben. En het gaat niet alleen maar om het harde werken, we hebben ook altijd erg veel plezier met elkaar!

Van brandjes blussen naar besturen

Wat betreft de werklast kan ik een ieder nieuw bestuurslid alvast geruststellen. Toen ik ruim zes jaar geleden bij het bestuur kwam was er nog helemaal geen bondsbureau. Tegenwoordig heeft de SBN een heus bondsbureau dat wordt bemand door drie medewerkers en een directeur. Zij nemen een hoop werk uit de handen van het bestuur en dat geeft meer tijd voor het bestuur om ook werkelijk te besturen en niet alleen maar brandjes te blussen. Dat is echt een flinke vooruitgang ten opzichte van vroeger.

Ik ben de afgelopen jaren bestuurslid PR & Communicatie geweest maar in de beginperiode was ik nog algemeen bestuurslid. Uiteindelijk heb je altijd te maken met veel algemene zaken maar ben je specifiek op een bepaald onderwerp toegespitst bij een specifieke bestuursfunctie. Maar of je nu PR-minded bent of liever meer algemene taken doet, je bent sowieso van harte welkom om het bestuur van de SBN te komen versterken!

Wil je meer informatie van mij of graag eens op afstand van elkaar een kopje koffie drinken?

Bel, mail of app gerust!

Ik hoop dat het bestuur van de SBN na mijn aftreden snel weer aangevuld wordt met nieuwe kandidaten!

Teun de Laat

06-11023065  |  teun.delaat@survivalrunbond.nl


Een overzicht van al onze vacatures vind je hier.