Afzien in de nazomer zon in Udenhout!

Afzien in de nazomer zon in Udenhout!

Alles draaide dit weekend om survivalrun in Udenhout. Survivalrun Udenhout vierde haar​ 25-jarig jubileum. Op zaterdag werd er afgetrapt met een survivalrun voor de jeugdcategorieën en recreanten op de korte afstand. Zondag stond alles in het teken van de langere afstanden. Recreatief en het Open Nederlands Kampioenschap Lange Survivalrun (ONK LSR). 

Deze bijzondere editie kende een voor Udenhout unieke afstand: de 25 kilometer jubileum editie. En ter ere van het jubileum kreeg Udenhout van de Survivalrun Bond Nederland (SBN) het ONK LSR toegekend. Ruim 18 kilometer met 54 uitdagende hindernissen.

Met 200 deelnemers aan de start was het deelnemersveld goed gevuld. Zowel bij de dames als bij de heren verschenen tal van favorieten aan de start.

Vanaf ’t plein in Udenhout werden de deelnemers om 9:30u weggeschoten. Met de traditionele starthindernis van Udenhout; een swingover met last. Michael de Cooman was snel weg en maakte de strijd hard. Met temperaturen van boven de 25 graden was het flink afzien voor de mannen. Thom van Cappellen en Ruben Dinkelman bleven echter in de buurt.

Langzaamaan kwamen Thom en Ruben dichterbij en namen uiteindelijk de kop van de wedstrijd over van Michael. Thom nam de koppositie over met Ruben op zijn hielen. In het befaamde kasteellaantje was het nog nek aan nek tussen Thom en Ruben.

Het eindschot van Ruben bleek toch te sterk voor Thom. Bij het lopen met boomstam passeerde Ruben Thom en met een tijd van 2 uur 15 minuten en 58 seconden weet hij als eerste de bel te luiden. Binnen de minuut van Ruben komt Thom over de finish. Michael die de wedstrijd voor een groot deel leidde moet uiteindelijk genoegen nemen met een fraaie derde plek op 3 minuten van Ruben.

Bij de dames vertrok Florence van Helten als een speer. Bij ‘Jan op de Dam’, de eye-catcher van Udenhout, had ze reeds een gaatje met de concurrentie. Met de warmte als extra elementen was het een extra uitdaging om deze voorsprong vast te houden in de kenmerkende combinatie hindernissen van Udenhout.

Gestaag bouwde ze haar voorsprong uit en wist ze met een tijd van 2 uur 57 minuten en 20 seconden de winst binnen te halen! Met een voorsprong van 11 minuten op de nummer twee, Lisan de Vries. Waar vorig jaar in Beltrum Lisan nog als sterkste naar boven kwam waren de rollen in Udenhout omgedraaid. Jora Steenis wist beslag te leggen op het brons: drie minuten achter Lisan wist zij de bel te luiden. Waar Jora twee jaar op rij de 4e​ ​plek wist te bemachtigen sleepte ze nu de 3e​ in de wacht.

He zilveren jubileum van Survivalrun Udenhout werd beloond met prachtig weer. Met blauwe luchten en temperaturen boven de 25 graden waren er tal van toeschouwers op de been die de sporters onderweg van de nodige support voorzagen!

Voor de atleten was het wellicht wat té warm maar de toeschouwers en vrijwilligers hoorde je geen moment klagen. Genieten van de atleten die aan het afzien zijn en het stralende weer. Na de finish bleef ’t Plein in Udenhout dan ook nog lang gevuld.

Uitslag heren

 1. Ruben Dinkelman: 2 uur 15 minuten en 58 seconden;
 2. Thom van Cappellen: 2 uur 16 minuten en 36 seconden;
 3. Michael de Cooman: 2 uur 18 minuten en 54 seconden.

 

Uitslag dames

 1. Florence van Helten: 2 uur 57 minuten en 20 seconden;
 2. Lisan de Vries: 3 uur 8 minuten en 1 seconde;
 3. Jora Steennis: 3 uur 11 minuten en 55 seconden.

 

Uitslag heren 40+

 1. Kerst Wind: 2 uur 21 minuten en 2 seconden;
 2. Martijn Bloem: 2 uur 32 minuten en 44 seconden;
 3. Ronny Wantia: 2 uur 41 minuten en 31 seconden.

 

Uitslag dames 40+

 1. Lisan de Vries: 3 uur 8 minuten en 1 seconde;
 2. Sandra van Dijk: 4 uur 8 minuten en 14 seconden.

 

Uitslag heren 50+

 1. Richard klein Goldewijk: 3 uur 33 minuten en 11 seconden;
 2. Peter Schilder: 3 uur 43 minuten en 7 seconden;
 3. Erik de Heer: 3 uur 50 minuten en 12 seconden.