Aankondiging afscheid André

Aankondiging afscheid André

Dag allemaal,

Mijn periode als voorzitter van de SBN zit er eind oktober van dit jaar op en ik heb besloten mij niet herverkiesbaar te stellen. Deze prachtige sportbond zoekt dus een nieuwe voorzitter en ik spreek mijn verlangen uit dat we die SAMEN gaan vinden! 

Met de wetenschap dat er een slagvaardig en professioneel bondsbureau de ondersteuning kan blijven bieden, completeert mijn opvolger een enthousiast en competent bestuur bestaande uit louter sportminnende vrijwilligers.

Als bestuursvoorzitter mocht ik in relatief korte tijd alle facetten van beleid maken en uitvoeren mede vormgeven. Van overleg met het bestuur en bondsbureau, NOC*NSF, commissievoorzitters, regio-ambassadeurs, maar vanzelfsprekend ook tijdens werkbezoeken in den lande en bij wedstrijden.

We hebben in deze periode een transitie ingesteld vwb het bestuursmodel en hebben, met o.a. advies en hulp van enthousiaste commissies, diverse dingen kunnen aanpassen ten gunste van onze unieke sport, de bond en haar leden.

Zo hebben we een nieuw meerjarenbeleidsplan afgeleverd, vonden we nieuwe collega-bestuurders, commissieleden en ambassadeurs en namen vanzelfsprekend ook afscheid van enkele. Ook tekenden we bijvoorbeeld nieuwe contracten met diverse stakeholders en maken nog steeds stappen op het gebied van ICT, verduurzaming, veiligheid en deskundigheid.

Corona heeft natuurlijk wel bijzonder veel van ons adaptief vermogen gevraagd. Zowel sporters als organisaties en verenigingen werden ineens voor hele andere uitdagingen gesteld. Het lijkt erop dat we ons straks weer kunnen richten op die ‘andere’ strijd. Een strijd die we al 30 jaar heel graag voeren. Deze strijd tegen de elementen hebben wij dit jaar zoals je misschien weet, aangevuld met: veilig, deskundig en SAMEN! Deze kernwaarde zal gelden voor alle aspecten binnen onze sport.

Schroom niet om mij te benaderen met al je vragen via voorzitter@survivalrunbond.nl.

En neem ook vast een kijkje naar de vacature.

Ik dank jullie allen voor de hele fijne samenwerking en natuurlijk sluit ik af met: TOT BUITEN!

…..want daar komen we elkaar altijd weer tegen.

André Gorter