5 highlights van de Survivalrundag (+ Foto’s en Presentaties)

5 highlights van de Survivalrundag (+ Foto’s en Presentaties)

De survivalrundag is een dag vol kennis over de sport, klassementswinnaars in het zonnetje zetten en het is het samenkomen van survivalrunners vanuit heel Nederland. Was jij er niet bij en ben je benieuwd hoe de dag verliep? Lees dan snel verder.

Wat ongeveer een twee jaar geleden begon met een idee is afgelopen zaterdag tot uitvoering gebracht. De allereerste survivalrundag heeft plaatsgevonden! Ruim 300 bezoekers waren getuige van de klassementshuldigingen van seizoen (2021/2022). We blikken terug op deze dag vol huldigingen, presentaties, clinics en challenges.

1. Klassementshuldigingen

Uiteraard beginnen we dit bericht met felicitaties aan alle prijswinnaars. We zijn trots op al jullie prestaties. We hopen dat alle prijswinnaars de huldiging het wachten waard vonden. Wij vonden het in elk geval een feestje om de prijswinnaars allemaal samen te zien op het podium. Van harte gefeliciteerd! Ben je trouwens benieuwd naar het complete klassementsoverzicht? Download dan hier de digitale editie van klassementsboek:

2. Workshops

De dag begon met de klassementshuldigingen van de BSR en JSR (om 10.00 uur) en de dag werd afgesloten met de KSR, MSR en LSR-klassementshuldigingen (om 15.00 uur). Daartussen waren de bezoekers vrij workshops te volgen, clinics te doen of een challenge aan te gaan. Verdeeld over 4 zalen in Olympos werden workshops gehouden over de volgende onderwerpen:

  • Krachttraining door Michael Groen
  • Hoe word je Nederlands Kampioen? Door Stijn Elferink
  • Talentontwikkeling door Ricardo Clarijs
  • Sportvoeding door Eva van Ee
  • Kampioenenpraat
  • Wat doen het bestuur en de commissies?

Een aantal presentaties valt hier te downloaden:

 

3. Clinics

Op het buitenterrein waren er in de zon tal van clinics. Twee goed bezochte onderwerpen waren de klimtechniek clinics maar ook de hardloopclinic van Olaf Kerkhof. Olaf is running expert & coach en weet als geen ander hoe je conditie en kracht opbouwt. Hoe vaak moet je rennen? Hoe kan je verantwoord een wedstrijd lopen? Deze vragen kon Olaf beantwoorden aan de deelnemers. Bezoekers liepen in groepjes van 20 personen met de ervaringsdeskundige mee en kregen onderweg allerlei tips over het verbeteren van hun hardloopstijl!

Heb je Thom van Capellen, Joey Bakker of Tom Woollard wel eens vliegensvlug door een hindernis zien slingeren? Ben je benieuwd hoe ze dit zo snel en soepel doen? Deze drie sportieve survivalrunners legden het allemaal uit tijdens de clinics ‘klimtechnieken’. Stap voor stap legden ze uit hoe je een ingewikkelde swingover het beste kon doen of hoe je de korte touwtjes met zo min mogelijk kracht kan trotseren. Iedereen ging weer naar huis met nieuwe tips & tricks op mee te oefenen.

4. Special tasks: boogschieten & hout hakken

Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk houthakt en zo precies mogelijk in de roos schiet tijdens het boogschieten wanneer je lichaam vol adrenaline zit? Ron van der Hoff (Europees kampioen boogschieten) en Redmer Knol (Nederlands Kampioen Timbersport) legden het haarfijn uit waarna deelnemers ook zelf aan de slag konden gaan met deze special tasks. Deze onderdelen waren populair, er was nét genoeg hakhout aanwezig. De deelnemers hebben dus flink hun best gedaan om zo snel en veel mogelijk te hakken! 

 

5. Challenges!

Verspreid over de survivalrunbaan konden bezoekers zich uitleven in verschillende challenges. Per challenges deden deelnemers hun uiterste best om de beste tijd neer te zetten. Ben je benieuwd naar de uitslagen? Check dan over een tijdje onze socials. De challenges waren:

  • Wie kan het snelst de lianen onder het schot door?
  • Kracht challenges
  • Wie kan het snelst een lange apenhang?
  • Wie kan de meeste swingovers maken in 1 minuut?

 

De survivalrundag: een hit of een miss?

We zijn benieuwd naar de mening van alle bezoekers, bezoekers ontvangen op korte termijn een enquête. De eerste editie heeft ons veel leerpunten gebracht die we meenemen naar een, mogelijke, volgende editie. Aan het zonnige weer en de fantastische inzet van alle vrijwilligers heeft het in elk geval niet gelegen! Uiteraard is deze sportieve dag vastgelegd. Bondsfotografen Kees en Kathy hebben een mooie collectie foto’s verzameld en kan je hier terugvinden:

 

Dank!

Dank aan alle vrijwilligers, Simius Hircus, Trajectum, sprekers, clinic verzorgers, de Shirtshop, Olympos en uiteraard alle bezoekers!

Hopelijk tot de eerst volgende editie!